9月4日(土)ポスター会場(Zoom Breakout Rooms)

12:05~12:55
一般演題 ポスター
P1
炎症性疼痛がラットの側坐核のOX2受容体遮断を介したdopamine放出促進に及ぼす影響
〇川島 央暉、青野 悠里、三枝 禎
日本大学松戸歯学部薬理学
P2
畳み込みニューラルネットワークを用いた異常細胞識別に関する検討
草川 森士1、松坂 恭成2、植沢 芳広2、佐藤 陽治1、〇佐藤 光利3
1国衛研再生細胞医療製品部、2明治薬大薬医療分子解析学研究室、3明治薬大薬医薬品安全性学
P3
桑白皮から得られた気管拡張作用について
〇佐藤 恭輔1、喩 静2、寺林 進3、深井  俊夫3、飯塚  徹 3 4
1横浜薬科大学・実務教育センター、2横浜薬科大学・漢方薬物学、3横浜薬科大学・生薬・薬用資源学、4横浜薬科大学・生薬学
P4
センノシドA誘発慢性結腸通過遅延マウスモデルにおける結腸運動に対する大建中湯の改善作用
〇趙 春暁1 2、田嶋 公人1、並木 隆雄2、堀江 俊治1
1城西国際大学薬学部薬理学研究室、2千葉大学大学院医学研究院和漢診療学講座
P5
非アルコール性脂肪肝炎(NASH)モデルマウスの肝炎症に対するラクトフェリンの効果
〇古川 恵1、石戸 健太郎2、野崎 翔太郎2、青木 亮憲2、東方 優大2、日塔 武彰2、渡邉 泰雄3、出雲 信夫2
1横浜薬大・教育センター、2横浜薬大・薬物治療、3横浜薬大・総合健康メディカルセンター
P6
Effects of synbiotics on muscle protein synthesis and degradation in chronic alcohol-fed rats
〇陳 怡秀1、蕭 蒨1、陳 雅琳1、白川 仁2、楊 素卿1
1School of Nutrition and Health Sciences, College of Nutrition, Taipei Medical University, Taiwan、2School of Agricultural Science, Tohoku University, Japan
P7
Effects of water extract of fermented rice bran on liver damage in aged rats with high-fat diet feeding
〇陳 亭妤1、陳 雅琳2、邱 琬淳2、葉 秋莉2、童 鈺棠3、白 川仁4、楊 素卿1 2
1Graduate Institute of Metabolism and Obesity Sciences, College of Nutrition, Taipei Medical University, Taipei, Taiwan、2School of Nutrition and Health Sciences, Taipei Medical University, Taipei, Taiwan、3Graduate Institute of Biotechnology, National Chung Hsing University, Taichung, Taiwan、4Laboratory of Nutrition, Graduate School of Agricultural Science, Tohoku University, Sendai, Japan
P8
Effects of matcha on lipid metabolism, oxidation stress and inflammation in Cafeteria diet induced NAFLD rat model
〇莊 皓程1、楊 素卿1、渡邊 泰雄2、山田 靜雄3、大橋 一輝4、陳 雅琳1
1School of Nutrition and Health Sciences, Taipei Medical University, Taipei, Taiwan、2Yokohama College of Pharmacy, Visiting Professor of Taipei Medical University Kazuteru Ohashi、3School of Pharmaceutical Sciences, Division of Pharmaceutical Science, University of Shizuoka、4President and CEO of KAWANE MATCHA CO., LTD
P9
Effects of epidermal growth factor on muscle wasting in rats with chronic alcohol-feeding
〇Xiao Qian、Chen Yi-Hsiu、Chien  Yu-Shan、Chen Ya-Ling、Yang Suh-Ching
School of Nutrition and Health Sciences, College of Nutrition, Taipei Medical University
P10
Comparison the differences between dietary food component and nutrient intake in patients with cognitive impairment
〇Nien Shih-Wei
1 Hsiu-Chuan Wu、2Su-Chin Yang
pagetop